Contact
Contul Meu
Documente Utile
Intrebarile Tale
Documente si informatii utile - Despre RCA si CASCO - UniCredit Broker
Despre RCA si CASCO

Incepand cu data de 01 iulie 2020 politele RCA si carte Verde se pot tipari si pe suport de hartie alba. Politele emise inainte de aceasta data isi vor mentine valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrise pe acestea.

Recomandarile B.A.A.R. – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania le regasiti mai jos:

  • La efectuarea unor calatorii cu autovehiculul in strainatate, in state ale caror Birouri Nationale sunt membre ale sistemului Carte Verde, asigurarea Carte Verde pentru autovehicul este obligatorie si de asemenea este obligatoriu ca asiguratul sa aiba asupra sa polita de asigurare tiparita pe suport hartie pentru a putea fi prezentata pentru verificare la solicitarea autoritatilor cu atributii de control din tarile vizitate, cum ar fi politia de frontiera, politia rutiera etc.
  • Detinatorii de vehicule au obligatia ca, inainte de plecarea intr-o calatorie in afara Romaniei, sa verifice perioada de valabilitate a asigurarii Carte Verde pentru ca aceasta perioada sa acopere toata durata deplasarii si de asemenea sa verifice ca polita sa fie valabila in toate tarile traversate/vizitate, respectiv simbolurile acestor tari indicate pe polita sa nu fie barate.

In atentia clientilor nostri:

In conformitate cu art.2 pct.5 din Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, va incadrati in categoria cu risc ridicat daca cel putin 3 asiguratori care au prezentat un tarif de prima pentru perioada de 12 luni este de N (detalii despre factorul N se regasec in procedura mentionata mai jos) ori mai mare decat tariful de referinta calculat de catre BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania).

In acest sens va rugam consultati procedura BAAR regasita aici: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat.

De asemenea, va stam la dispozitie pentru explicatii suplimentare, pe canalele de comunicare mentionate in sectiunea “Contact”.

GHID RCA
Download
GHID CARTE VERDE
Download
GHID CONSUMATOR RCA
Download
GHID PAD
Download